Dorotheart - Mijn visie

Kunstenaar is een beroep;

Je probeert het Kunstwerk onder de mensen te brengen, je maakt een product. Laten zien dat je bestaat. Je bent je eigen directeur, P.R. manager,producent.

Net als iedereen, onderwijzeres, professor, arts, bouwvakker of bijvoorbeeld journalist, heb je slechte en goede en talentvolle beroepsmensen.
Je bent niet meer of minder alleen jij bent wie je bent, goed of slecht, wel of geen talent. Jij leeft. Jij bent uniek in jouw zijn.
Ik mocht en moest mijn talent ontwikkelen, beschermen en koesteren.
Ik ben een gelukkig mens geworden door kunst te maken. Het is mijn taak. Omdat ik het leven mooier kan maken dan het is.
Ik hoef mij als beeldend kunstenaar niet aan regels te houden. Ik heb alle mogelijkheden van de wereld.
Kunstenaar zijn geeft mij plezier.
Wil ik geld of roem, dat kan ik allemaal zelf besluiten. De keuze ligt totaal bij mijzelf.
Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn bestaan en welke keuzes ik maak. Voor mij is kunstenaar zijn, in deze gehaaste en drukke wereld een uitkomst en een voorrecht en dat kan en wil ik nooit meer opgeven. Mijn bestaan is maken, vertellen en grenzen verleggen. Al is het alleen voor mijzelf, dierbare lieve vrienden en familie. Ik moet het doen. Uit roeping misschien wel. Mijn ziel moet creëren, moet een 'brood bakken', een 'kind baren'...

Waarom? Vraag het niet. Ik weet alleen dat het MOET. Als beeldend kunstenaar willen leven en niet meer anders willen bestaan. Kunst is mijn wezen

KUNST=LEVEN LEVEN=KUNST

Even onsterfelijk willen zijn.

De vraag: 'Wat is kunst?'


Voor mij is kunst
de totale vrijheid
Paddestoelen in een heerlijk ruikend bos
Vliegende vogels in de schitterende Hollandse luchten
Vissen in de diepe, golvende zee
Bloemetjes en bijtjes
Regenboogkleuren van de zon
Het heerlijke eten en drinken
Wat de dag en nacht schenken, geeft en brengt.......